Kritina

Poškodovana kritina in nakup nove

Poškodovana kritina in nakup nove

Zadnja leta nam vreme ni več tako naklonjeno, kot je bilo prej in pridejo neura, ki nam poškodujejo vrtove, avte, hiše…. Tako je prišlo nepričakovano neure tudi pri nas in nam uničilo streho. Kar nisem mogel verjeti, da nekaj minut neura lahko naredi takšno škodo. Naša kritina je bila poškovana tako zelo, da smo vedeli, da je potrebno kupiti novo. To je bil za nas nepričakovan strošek in vsi dobro vemo, da kritina ni poceni. Ker pa je to bilo obdobje, ko nisva imela ravno veliko finančnih sredstev, sva si denar sposodila od staršev, kajti vedela sva, da ga bova lahko vrnila, ker sva hišo imela zavarovano in nama bo zavarovalnica povrnila  stroške. 

Tako sva morala kar hitro vse skupaj urediti, kajti bližala se je zima in nova kritina je bila nujno potrebna. Vse skupaj je trajalo približno 14 dni, da sva na srehi imela novo kritino. Tako lagko rečem, da se je na koncu izšlo vse dobro. Včasih nas presenetijo nepričakovane stvari in na vreme res ne moremo vplivati. Tako, da žal vreme včasih povzroči tudi veliko škodo. Čeprav sem govoril samo o strehi in kako je bila nujno potrebna nova kritina, smo imeli na polju še dodatno škodo. Hvaležen sem, da se je vse izšlo dobro in da smo tudi pri kritini dobili popust, tega ne doživiš vsak dan, da nekdo razume tvojo stisko. 

Še so dobri ljudje in sedaj je na strehi nova kritina, ki nam bo služila dolga leta. Izbrali smo jo v rdeči barvi, ker sva z ženo še vseeno bolj tradicionalista in nama je bila ta najlepša. Naša hiša šteje kar nekaj let in v njej nas živi več generacij. Tako smo vsi skupaj srečni pod novo streho. Je pa res, da bi čez kakšnih 5 let, bila tako in tako potrebna nova kritina, tako da smo malo pohiteli.