Interaktivni zaslon

Interaktivni zaslon se danes pojavi že vsepovsod

Zadnjih nekaj let sem opazil, da se čedalje bolj pogosto pojavlja interaktivni zaslon v raznih institucijah. Sprva pa sem interaktivne zaslone zasledil že v srednji šoli, ko so nam zamenjali projektorje z temi interaktivnimi zasloni. Tako pa je bilo to takrat še dokaj novo in zelo moderno, kar pa je prineslo tudi nekatere prednosti.

Slika, ki jo je projiciral interaktivni zaslon, je bila veliko bolj ostra in čista, kot pa tiste, ki smo jih dobili iz projektorjev. Tako pa nam je interaktivni zaslon omogočil, da smo lahko veliko bolje sledili pouku, ter je bil s stališča izobraževanja, zelo dobra inovacija. Poleg tega pa smo jih imeli v šoli tudi na hodnikih, kjer nam je ravnatelj objavil kakšna obvestila, datume za športne dneve, urnike in podobno, tako da smo lahko vse pomembne informacije videli na interaktivnih zaslonih.

Izobrazba pa ni bila edina institucija, kjer sem opazil, da se zelo pogosto uporablja interaktivni zaslon. Tako se ti uporabljajo tudi za razno obveščanje in pa projiciranje raznih informacij. To pa sem opazil že v javnosti, na primer razne table, kjer pišejo vozni redi za avtobuse ali pa za vlake in podobno.

Prav tako se interaktivni zaslon pojavi tudi v zdravstvu, kjer so v čakalnicah po navadi nastavljeni, na njih pa so prikazana razna zdravstvena obvestila, ali pa kakšni izobraževalni filmi, oziroma posnetki.

Tako pa je zelo lahko videti, da se danes interaktivni zasloni pojavijo že skoraj vsepovsod. To pa ni težko razumeti, saj so ti res zelo odličen način, kako lahko za javnost projiciramo kakšna pomembna obvestila, kot sem jih naštel prej. Ta obvestila pa so nato veliko bolj razločna in pa vidna, kot pa da se obeša razne letake in podobno, saj je interaktivni zaslon velik in pa svetel, tako da ga je mogoče opaziti tudi ponoči, ter je zato zelo uporaben.