Sončni kolektorji

Sončni kolektorji so bile zelo profitna investicija

Že kar nekaj časa smo sedaj razmišljali, da bi si lahko nekako olajšali doma naše mesečne stroške z elektriko. Tako pa smo prišli na idejo sončnih kolektorjev. To pa zato ker smo že kaj nekajkrat slišali, od različnih prijateljev, da so jim sončni kolektorji pomagali, pri takšnih težavah, kot smo jih imeli mi.

No zato pa smo se glede tega še malo bolj pozanimali. Rabili pa smo vedeti, kako močni bodo morali biti sončni kolektorji, oziroma koliko jih bo potrebno kupiti, glede na naše potrebe in mesečne porabe. Nato pa smo se še malo pozanimali, ali bi bilo naše območje, kjer živimo, sploh primerno za uporabo sončnih kolektorjev.

No tako pa smo imeli to srečo, da je bila naša streha skoraj celoten dan, pod soncem, oziroma je bila obsijana s soncem. Zato pa bi se lahko sončni kolektorji brez težav postavili na našo streho, ter bi bili tam zelo uporabni, oziroma bi jih lahko najbolje izkoristili.

Sončni kolektorji so bile zelo profitna investicija

Zato pa smo se kar odločili za ta nakup, kar pa ni bilo tako preprosto, saj smo se morali dogovoriti kar nekaj stvari. Nato pa smo morali še nabrati zadosti denarja, saj so sončni kolektorji kar velika investicija, ki pa se skozi leta nato splača.

No tako pa smo nekaj mesecev, oziroma par let po nakupu sončnih kolektorjev, popolnoma pokrili vse stroške, ki smo jih imeli z sončnimi kolektorji. To pa zaradi tega, ker so se nam mesečni stroški povsem zmanjšali, ker elektrika ni bila več takšen problem. Prav tako pa smo višek energije, ki so jo naredili, oziroma zajeli sončni kolektorji, distributirali kam drugam, tako da višek energije ni šel nikoli v nič, kar pa nas je še najbolj razveselilo, saj smo tako porabili vse, kar smo naredili, torej vso elektriko, ki so jo sončni kolektorji zbrali od sonca. Prav tako pa so ti viški energije prišli prav med zimskim časom.